Home

Nieuws

'Bioplastic verbranden beter dan composteren'

Utrecht – Het verbranden van bioplastic is beter dan het composteren.

Dat laat Milieu Centraal vandaag weten in reactie op de vraagtekens die het NTR-televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde donderdagavond zette bij dit onderwerp.

Composteren levert alleen CO2 en water op, verbranden zorgt voor duurzame energie en is daarom milieuvriendelijker, stelt de voorlichtingsorganisatie. De beste oplossing is het bioplastic inzamelen en hergebruiken.

Milieu Centraal reageert ook op de kanttekeningen van de Keuringsdienst bij het verpakken van voedingsmiddelen, zoals komkommers, in plastic. Verpakking houdt verse producten echter langer goed en voorkomt beschadiging, waardoor er minder eten hoeft te worden weggegooid, aldus een woordvoerder.

Daarbij komt dat de hoeveelheid energie die de teelt van een komkommer vergt veel hoger is dan die voor de productie van het plastic. Zonder verpakking kan de milieuschade groter zijn dan met, omdat meer energie verloren gaat als de komkommer moet worden weggegooid wegens bederf.

Of registreer je om te kunnen reageren.