Home

Nieuws 175 x bekeken

Biggenrace brengt 12.000 euro op

Venray – De biggenrace Big Challenge op de intensieve veehouderijdagen in Venray heeft 12.000 euro opgebracht voor de kankerbestrijding.

Dat heeft de organisatie van Big Challenge 2011 bekend gemaakt. Bezoekers konden inzetten op de winnende big en de poortjes waarlangs de biggen zouden lopen.

Big Challenge heeft tot doel om dit jaar op 9 juni 400.000 euro bijeen te fietsen. Zo’n 80 fietsers beklimmen op die dag de Alpe d’ Huez in Frankrijk. Dat zal gebeuren in 8 bedrijventeams die worden gesponsord door bedrijven uit de sector.

Ook is er een stichting Big Challenge opgericht door NVV, LTO en het Productschap Vee en Vlees. Volgens medeoprichter Wyno Zwanenburg (NVV) is het de bedoeling dat de stichting allerlei sportinitiatieven van varkenshouders ondersteunt. Zwanenburg: ”Als er ’s winters bijvoorbeeld een club van varkenshouders de Weissenzeetocht wil schaatsen voor een goed doel, dan kunnen ze via deze stichting gefaciliteerd worden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.