Home

Nieuws 5 reacties

'Bezuiniging Bleker funest voor natuur, boer en recreatie'

Den Haag – De kabinetsplannen om fors te bezuinigen op de natuuruitgaven hebben een desastreus effect op de gebiedsontwikkeling in de Zuidoost-Friese gemeente Opsterland.

Dat stellen burgemeester en wethouders van de gemeente in een petitie, die zij vanmiddag hebben aangeboden aan de Tweede Kamer. Volgens het college wordt niet alleen de natuur getroffen, maar ook de recreatiesector. Daarnaast staan landinrichtingsprojecten, waarbij boeren zijn betrokken, op losse schroeven.

Volgens burgemeester Francisca Ravestein (D66) zijn al miljoenen euro’s uitgegeven aan de gebiedsplannen. Alleen al in het beekdal van het Koningsdiep is volgens haar 12 miljoen euro aan overheidsgeld geïnvesteerd. Daarnaast ondermijnen de plannen het moeizaam opgebouwde draagvlak voor de plannen in de regio.

”Jarenlange gezamenlijke inzet van alle betrokken partijen, duizenden uren arbeid, in één klap reduceert de staatssecretaris het rendement van alle inspanningen nagenoeg tot nul.”

Het college van B & W vraagt de Kamer bij staatssecretaris Henk Bleker (ELI) aan te dringen op voldoende geld om de plannen te kunnen afronden, desnoods met enige vertraging, en mee te denken over alternatieve vormen van financiering.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk Bleker is een vent van no nonsens Er zal weinig overblijven van de socialistische plannen om ons land om te toveren in een groot natuurgebied . Hij gaat nog veel meer van die onzin projecten schrappen . Het word tijd dat de overheid zich weer eens gaat bezig houden met belangrijke zaken. Wat betreft de landinrichtingsprojecten voor boeren die worden geschrapt wees er maar blij om want aan de ene kant geven ze je een tas geld en andere kant zetten ze je op slot en je hebt geen zak meer te vertellen over je eigen bezittingen en de verkoop waarde is nihil. Henk Bleker respecteerd nog andermans bezittingen door niet mee te doen aan deze waanzin. Ik hoop dat door deze maatregelen de hele mythe om het Nederlands buitengebied te veranderen in een zgn naturgebied nu eindelijk eens stopt we kunnen niet en willen niet terug naar jaar 1800

 • no-profile-image

  Boertje, het is waarschijnlijk nooit tot in het diepst van de Vallei doorgedrongen, maar de EHS heeft NIKS met Socialistische Plannen van doen. Het EHS-besluit werd namelijk in 1990 door het laatste kabinet Lubbers genomen en van 2000 tot 2010 door maar liefst VIER kabinetten Balkenende ruimtelijk vorm gegeven. Per saldo waren er maar twee Paarse kabinetten verantwoordelijk voor inhoud en vorm van de EHS!!! Wat Bleker nu doet is dus het langjarige beleid van eigen partij én het geld van Alle Nederlandse Belastingbetalers per boerenstrontkar in de Westerwoldse AA uitrijden. En dat durf jij 'beleid' te noemen?

 • no-profile-image

  Te veel dieren op een te klein stuk grond kan niet.
  Voorstel,zoek de slachtrijpe dieren er uit en verkoop ze aan een slager,beter vlees kun je niet krijgen en de dieren die over blijven krijgen meer ruimte en meer te vreten.

 • no-profile-image

  Arendo, heb je aan de paddo's of jointjes gezeten of spoor je gewoon niet? Dit artikel gaat over de bulldozerende sloper Henk Bleker, die alles wat moeizaam werd opgebouwd aan het platwalsen is. Die man moet gestopt worden. Liever vandaag dan morgen!

 • Hans Sudfryslan

  Natuurlijk moeten alle natuur plannen gestopt worden en per direct en laat alle nog niet ingerichte gebieden met rust en laat deze aan agrariers over, deze zijn bekwaam genoeg om ervoor te zorgen en het het wordt dan in ieder geval geen pitrus , Distel en ander rotzooi bende wat natuurorganisaties graag willen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.