Home

Nieuws 230 x bekeken

Bermbollen in bloei

Hillegom - Maar liefst 450.000 narcissen staan momenteel vol in bloei op het Prins Clauspein bij Den Haag.

De bloembollen bloeien in de Haagse stadskleuren en zijn de afgelopen drie jaar aangeplant door onder meer voormalig landbouwminister Gerda Verburg en oud-burgemeester van De Haag Wim Deetman in samenwerking met het Internationaal Bloembollencentrum (IBC) en Rijkswaterstaat.

Het IBC meldt over de aanplant dat deze narcissen goed kunnen verwilderen en elk jaar opnieuw in bloei kunnen komen. De bloeipracht wordt dagelijks bekeken door vele tienduizenden mensen die het verkeersknooppunt passeren. Waaronder vele duizenden toeristen die op weg zijn naar de bloeiende bollenvelden of naar Keukenhof in Lisse, waar de bloei van de zeven miljoen geplante bloembollen zich dagelijks fraaier manifesteert.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.