Home

Nieuws

Behoud de Parel wil duidelijkheid over klacht

Horst aan de Maas – Vereniging Behoud de Parel wil op korte termijn een uitspraak van de Commissie Bezwaar en Beroep van de gemeente Horst aan de Maas over een klacht die de werkgroep heeft ingediend.

De klacht gaat over de manier waarop het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas om is gegaan met een rapport van de GGD Noord- en Midden Limburg. De GGD voerde in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar eventuele gezondheidsrisico’s van de vestiging van het nieuw gemengd bedrijf, een bedrijf met 35.000 kippen en 1,3 miljoen vleeskuikens.

Het college van burgemeester en wethouders bracht in oktober 2009 naar buiten dat de GGD had geconcludeerd dat er geen risico’s waren. Behoud de Parel stelt dat de gemeente de gegevens heeft gemanipuleerd en dat de GGD zelf eventuele risico’s niet geheel uitsluit.

Of registreer je om te kunnen reageren.