Home

Nieuws

Bayer CropScience: genetische modificatie pure noodzaak

Monheim – Bayer CropScience is bang dat de EU-toelating voor genetisch gemodificeerde gewassen vertraagd wordt. Dat zegt hoofd strategie en business management Rüdiger Scheitza. De Duitse producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen roept op tot een ’wetenschappelijke benadering’.

Voglens Scheitza ontkomt de wereld niet aan een tweede groene revolutie. De wereldbevolking groeit en per persoon wordt meer vlees geconsumeerd. De veehouderij is een grote consument van granen en soja. ”We hebben elk beschikbaar gereedschap nodig: chemische gewasbescherming, gangbare veredeling maar ook biotechnologie.”

Scheitza wijst erop dat de positie van de EU eenzaam is. ”Volgens het laatste ISAAA rapport hebben in 2010 een recordaantal van 15,4 miljoen boeren in 29 landen 148 miljoen hectare ingezaaid” (met genetisch gemodificeerd zaad). Dat is 10 procent meer dan een jaar eerder.”

De Europese regels zijn volgens Scheitza buitengewoon streng en zorgvuldig, en daarom is vertraging in de procedures met een politieke achtergrond wat hem betreft niet toelaatbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.