Home

Nieuws 176 x bekeken

'Arbeidsomstandigheden zzp’er gelijk aan andere werknemers'

Den Haag - De arbeidsomstandigheden moeten voor alle werknemers in de agrarische sector gelijk zijn. Dat staat in een SER-advies dat naar staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het beschermingsniveau en de veiligheid op de werkplek mogen voor zzp’ers niet anders zijn dan voor reguliere werknemers, staat in het advies, dat ook door LTO wordt ondersteund.
“Wij staan vierkant achter het uitgangspunt: geen concurrentie op gezondheid van werkenden in onze sector”, zegt Ton Hokken, teammanager sociaal-economisch beleid van LTO Nederland.
De veiligheidseisen voor zzp’ers mogen niet leiden tot onnodige administratieve lasten, vinden de werkgevers. Daarom zullen zzp’ers geen uitgebreide risico-inventarisatie en -evaluatie hoeven maken, staat in het advies. “Uiteindelijk gaat het om het bewustzijn over veiligheid van alle medewerkers in de land- en tuinbouw te vergroten”, meldt LTO. De organisatie verwacht dat bij overname van dit advies de concurrentie op veilig en gezond werken veel moeilijker zal worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.