Home

Nieuws

Agroconcern Agravis boekt 25 procent meer winst

Münster - Agrohandels- en dienstverleningsconcern Agravis heeft vorig jaar de winst voor belasting met 25 procent verbeterd naar 29,2 miljoen euro.

De omzet steeg ten opzichte van 2009 met 10 procent naar 5,4 miljard euro. Die cijfers heeft de Duitse onderneming dinsdag gepresenteerd. Directietopman Clemens Grosse Frie meent dat sprake is geweest van een sterk jaar voor het concern, vooral ook dankzij het verloop in de tweede helft. Volgens Grosse Frie heeft het bedrijf tevens zijn positie in de diverse marktsegmenten weten te versterken. Voor het lopende jaar overheerst het optimisme. De omzet groeit normaal gesproken door en het winstcijfer moet op 30 miljoen uitkomen als het allemaal blijft lopen zoals verwacht.

Grosse Frie waarschuwt echter ook voor belastende factoren, waaronder de nog niet volledig in te schatten gevolgen van de dioxinecrisis van afgelopen januari en de sterke prijsfluctuaties op de grondstoffenmarkten, waaronder die van kunstmest en energie. "Dat is een situatie die het perspectief in 2011 kan beïnvloeden."

Of registreer je om te kunnen reageren.