Home

Nieuws

Afbouw voorraad Conference in traag tempo

Zoetermeer - In Nederlandse koelcellen lag op 1 maart nog 81.000 ton Conference.

Dat is 7 ton minder dan in 2010 op 1 maart (8 procent). Op 1 februari was de voorraad nog 15 procent kleiner dan in 2010. In februari werd 17.000 ton afgezet, blijkt uit de voorraadcijfers voor Nederlandse afzetpartijen. Mogelijk speelt het hogere prijsniveau een rol. Tegen het lagere prijsniveau van 2010 gingen grotere volumes van de hand, is de verklaring van analisten. Juist de laatste weken is de prijs van Conference zonder duidelijke oorzaak onder druk komen te staan.

Volgens Telersvereniging Conference kan de voorraad niet de oorzaak zijn, maar is een andere marktbenadering nodig met meer aandacht voor kwaliteit en bundeling. In België lag op 1 februari nog 99.400 ton Conference op voorraad. De Belgische veillingorganisatie VBT berekent dinsdag een nieuw voorraadcijfer, maar kan daar op dit moment nog niets over zeggen. België en Nederland hebben een vrijwel gelijke voorraad. Beide landen oogstten dit seizoen wel duidelijk kleinere volumes.

Of registreer je om te kunnen reageren.