Home

Nieuws

Aanvragen Moerdijk binnen enkele weken te verwerken

Zoetermeer - Het Productschap Tuinbouw verwacht de vergoedingsaanvragen van getroffen telers uit de regio Moerdijk snel af te kunnen handelen.

Op 1 april moeten alle aanvragen binnen zijn. Hoofd regelingen, Kees van Leeuwen, denkt dat het enkele weken zal duren om de aanvragen te verwerken. Hij schat in dat er ongeveer 40 aanvragen zullen worden ingediend. "Als het daarbij blijft, kunnen we het in een aantal weken afronden. Dat hoeft geen maanden te duren." De verschillende dossiers, die door de verzekeraars zijn opgesteld, zijn voor het grootste gedeelte gereed.

LTO Noord verwacht dat de 1,1 miljoen euro die beschikbaar is gesteld redelijk overeen zal komen met de ingediende schademeldingen. Het gaat daarbij overigens alleen om oogst- en plukschade, als gevolg van tijdelijke afsluiting van het gebied rond Moerdijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.