Home

Nieuws

AMI: perenafzet in EU verloopt moeizaam

Berlijn – De afzet van peren verloopt momenteel minder vlot dan gehoopt. Volgens de waarnemingen van landbouwmarkt AMI is sprake van concurrentiedruk van peren van het zuidelijk halfrond, vooral in Duitsland en Rusland.

In België is de afgelopen weken bewust minder aangeboden. De Nederlandse voorraden Comice zijn voorts nog niet uitgeput. Ook de Zuid-Europese markten vertonen een wat moeizaam beeld.

Daar staat tegenover dat de situatie voor Conference zich heeft verbeterd. ”Vooral de grote kalibers gaan vlot van de hand. Op grond van de geringe beschikbaarheid van de grote maten neemt inmiddels ook de afzet van de kleinere sorteringen toe,” constateert AMI-marktanalist Helwig Schwartau, die overigens tevens aantekent dat de periode eind februari/begin maart altijd matig is voor de perenmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.