Home

Nieuws 270 x bekeken

ABN Amro ziet marktaandeel in land- en tuinbouw toenemen

Amsterdam - Het uitstaand krediet van ABN Amro in de land- en tuinbouw is minimaal gestegen.

Dat meldt directeur agrarische bedrijven Pierre Berntsen. Specifieke cijfers wil de Amsterdamse bank pas in mei kwijt. Duidelijk is dat de kredietvraag met name in de tuinbouw onder druk staat, aldus Berntsen.

De grootste financier van de Nederlandse land- en tuinbouw is de Rabobank. Deze maakte onlangs bekend dat het uitstaand krediet in de primaire sector in Nederland licht is gedaald. De ontwikkelingen markeren volgens Berntsen een trendbreuk. "Ik kan mij niet herinneren dat het uitstaand krediet in de sector eerder stagneerde."

Voor 2011 verwacht de bank dat investeringen aan zullen trekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.