Home

Nieuws 534 x bekeken

Zuidoost Azië strijdt tegen dierziektes

Seoul - Dierziektebestrijders hebben hun handen vol aan uitbraken van Mond- en Klauwzeer in Zuid-Korea, Japan en Indonesië.

In Zuid-Korea zijn inmiddels meer dan drie miljoen dieren geruimd in verband met de grote uitbraak van Mond- en Klauwzeer. Het aantal officieel besmette bedrijven is opgelopen naar 150.

De angst is groot dat het virus door de vele reisbewegingen in verband met het Chinees nieuwjaar zich verder verspreidt.

In Zuid-Korea zijn inmiddels veertig pluimveebedrijven besmet met hoogpathogene vogelpest H5N1. Dit virus heeft ook zeven pluimveebedrijven in Japan geïnfecteerd. Deze week is een bedrijf met 154.000 kippen geruimd.

In totaal zijn in de veehouderijregio Miyazaki meer dan 700.000 stuks pluimvee geruimd als gevolg van vogelpest. Het Japanse ministerie van landbouw vergoedt de geruimde dieren. De infecties worden veroorzaakt door wilde vogels die de gehouden dieren infecteren.

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn duizenden kippen en eenden omgekomen door een nieuwe uitbraak het H5N1. In het gebied worden maatregelen genomen, zoals het ontsmetten van de omgeving. In Indonesië is vogelpest endemisch, het komt vrijwel doorlopend voor bij mensen en pluimvee.

Of registreer je om te kunnen reageren.