Home

Nieuws 236 x bekeken

Zuid-Holland stopt subsidie milieufederatie

Den Haag - De Milieufederatie Zuid-Holland krijgt dit jaar 200.000 euro minder subsidie van de provincie Zuid-Holland. De provincie trekt de subsidie voor 2012 helemaal in.

Aanleiding is ontevredenheid van de provincie over het gevoerde beleid van de Milieufederatie. De organisatie heeft volgens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland de gestelde doelen onvoldoende bereikt. Zo zou de milieufedeatie meer jonge burgers moeten bereiken. “De provincie heeft de Milieufederatie de afgelopen jaren veel ruimte gegeven om een vernieuwing tot stand te brengen. Dit heeft echter niet tot een bevredigend resultaat geleid”, aldus GS.

De subsidie is nu vastgesteld op 416.000 euro in plaats van de aangevraagde 616.000 euro.
De provincie onderzoekt de mogelijkheden om de taken van de Milieufederatie bij andere organisaties in het natuur- en milieuveld onder te brengen dan wel in een nieuwe organisatie of nieuw samenwerkingsverband.

De Zuid-Hollandse milieufederatie heeft grote moeite met de bezuinigingen. “De korting voor dit jaar was al aangekondigd en daar hebben we ook het beleid voor dit jaar op aangepast. De subsidiestop voor 2012 is nieuw voor ons. We hebben dit via de media vernomen”, aldus een woordvoerder van de Milieufederatie. De organisatie beraadt zich nog op een verdere reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.