Home

Nieuws 190 x bekeken 1 reactie

Welzijnseisen worden Zweedse varkenshouderij te veel

Stockholm – De Zweedse varkenshouderij vreest dit jaar een ware kaalslag. Volgens sectorfederatie LRF is de situatie onhoudbaar.

In de loop van dit jaar hebben al 100 van de 1.200 varkenshouders de handdoek in de ring moeten gooien en LRF voorziet dat in de komende maanden nog eens tussen de 200 en 300 bedrijven zullen worden beëindigd.

Oorzaak is de zwakke concurrentiepositie van de bedrijfstak door de hoge welzijnseisen in vergelijking met de rest van de EU. ”Als we willen blijven concurreren met goedkoop geïmporteerd varkensvlees zonder herkomstaanduiding, kan de regering er niet omheen welzijnssubsidie te verlenen als compensatie voor de varkenshouders,” legt LRF-bestuursvoorzitter Lars-Göran Pettersson uit.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Is het in dit artikel beschreven ook het voorland van de Nederlandse varkenshouderij, ja misschien wel van de hele dierhouderij. Wachten we als boeren hierop of nemen we actie door de Europese consumenten aan ons te binden via hun onderbuik gevoel m.b.t. diervriendelijk produceren, medicijn vrij produceren etc.

Of registreer je om te kunnen reageren.