Home

Nieuws 252 x bekeken

Welkome uitbreiding sortiment Iris reticulata

Van Iris reticulata is al een flink aantal cultivars in de handel. Nieuws op dit gebied is altijd welkom, vooral als het gaat om een bijzondere cultivar. Zoals de nieuwe blauwe Iris reticulata nummer 87-DQ-01 (foto) die naar de keuring bij de CNB in Lisse werd gebracht door Kwekerij De Schüllhorn.

De bloemvorm wijkt af van wat bij deze soort gebruikelijk is. Met name de lip is hierbij opvallend. Deze cultivar is nog niet in de handel. Dat is wel het geval met de veel gebruikte Iris reticulata ‘Katharine Hodgkin’ waarvan bijna 2,5 hectare wordt geteeld. Lichtblauw en een fantastische tekening op de lip die aanzienlijk groter is dan de eerder genoemde nieuwe Iris.

In de keuringszaal is ook deze week weer een flink aantal nieuwe(re) tulpencultivars te bewonderen. Zoals de oranje/gele/zalmkleurige Tulipa ‘Ad Rem Diamond’ van Nic. Van Schagen, de dubbele, gele T. ‘Nimmerdor’ van Berbee, T. ‘Hennie Vander Most’ van Van Lierop en de witte T. ‘Twinny’ van Lybo Veredeling. Het is slechts een greep uit de grote hoeveelheid voor de keuring ingezonden tulpencultivars. Bovendien staan er in de keuringszaal ook nog flink wat narcissen die zijn blijven staan van de vorige week gehouden speciale narcissenkeuring en nog nauwelijks aan kwaliteit hebben ingeboet.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.