Home

Nieuws

Weinig verschil in vervanging tussen soorten oormerken

Den Haag - Volgens cijfers van Dienst Regelingen (DR) zijn er maar kleine verschillen tussen de oormerkvervangingen van verschillende merken.

Het vervangingspercentage in 2010 ligt wel hoger dan in 2009, maar hier kan DR geen reden voor geven. De cijfers zijn gebaseerd op oormerken waarvan er in het eerste kwartaal van 2009 minimaal 1.000 zijn aangebracht. De cijfers liggen lager dan eerdere publicaties doordat DR nu de absolute cijfers gebruikt en geen optelling zoals eerder gebruikelijk was.

Opvallend is dat leverancier Y-tex in het derde kwartaal van 2009 beduidend hogere vervangingspercentages had. Volgens Wim Looman van Y-tex is dat terug te leiden naar printfouten op de merken tussen 2006 en 2008. De barcodes weken af van de cijfercode. Dit kwam in de vleeskalverhouderij aan het licht omdat daar de barcodes gescand worden. Nadat het printprobleem opgelost werd, daalde het vervangingspercentage weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.