Home

Nieuws 3 reacties

'Weinig aanbiedingen verantwoord vlees'

Amsterdam – Slechts 8 procent van het aantal aanbiedingen van vlees of vleesvervangers in supermarkten betreft biologisch vlees, tussensegment vlees en vleesvervangers. 92 procent van de aanbiedingen betreft gangbaar vlees.

Dat heeft actiegroep Varkens in Nood (ViN) vastgesteld in een onderzoek over de afgelopen 12 weken, waarbij ViN de aanbiedingen van vlees en vleesvervangers in supermarkten inventariseerde. Volgens ViN is het aantal aanbiedingen van verantwoord vlees en vleesvervangers gedaald van 10 procent naar 8 procent.

De meeste aanbiedingen die supermarkten hadden betroffen varkensvlees. De hoogste gemiddelde korting werd gegeven voor kip. De hoogste door ViN geregistreerde korting werd gegeven door Dirk van den Broek. Het ging om een korting van 71 procent voor 250 gram slavinken. Super de Boer knalde met een korting van 51 procent op een kilo kippenbouten.

Varkens in Nood noemt dergelijke kortingen idioot, omdat ze volgens de actiegroep ten koste gaan van het welzijn van het dier. Consumenten en supermarkten moeten hun verantwoordelijkheid nemen en gewoon betalen voor betere leefomstandigheden van het dier, aldus Varkens in Nood.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ik ben niet bij v.d. Broek geweest, maar weet wel dat die vaak aanbiedingen heeft die niet ver van de einddatum zitten. Gaan deze kilo 's niet over de toonbank voor de datum, dan gaan ze richting vernietiging. Wat is nu beter tegen bodem prijzen in de pan of weg gooien??? Eén ding is denk ik duidelijk we produceren in principe meer dan de markt voor een redelijke prijs aan kan en voor de datum langs de scan gaat. Jammer dat we ons als ondernemers niet beter in de hand kunnen houden. Nog jammerder dat ViN ons niet het hele verhaal durft te vertellen en wel inclusief dat de consument de hele jaar en iedere dag van opening tot sluiting >volle< schappen wenst. Het gevolg is een overvoerde markt met als gevolg deze aanbiedingen structuur.

 • no-profile-image

  verantwoord

  Verantwoord vlees? En wat is dan precies onverantwoord vlees? Gaat toch nergens meer over in Nederland..

 • no-profile-image

  Gangbaar vlees onderschijd zich doordat het van zeer hoog niveau is! Het zou beter zijn om steeds aan verbetering werkt en betaalbaar blijft.
  Als men zo door gaat met het goed onderuit te halen, gaat ten kosten van kwaliteit en kostenverhoging. Het grote probleem is, dat voor zeer goed gangbaar voedsel te weininig betaald wordt aan de producent. voesel is een machtsspel geworden van grote instaties, dit over de rug van de producent!

Of registreer je om te kunnen reageren.