Home

Nieuws 160 x bekeken

Website kritisch CDA-Statenlid uit de lucht

Den Haag - De website van het kritische Zuid-Hollandse CDA-Statenlid Yasar Vural is zaterdagavond op zwart gegaan. Op de site stond rond elf uur te lezen dat de pagina "wegens technische problemen offline is".

Vural stelde op zijn website dat de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart een "Tweede Bevrijdingsdag" moest worden. Hij riep zijn kiezers op om te stemmen op oppositiepartijen om zo middels de Eerste Kamer het gedoogkabinet van VVD, CDA en PVV buitenspel te zetten. Het Statenlid noemde de PVV "ondemocratisch" en "haatzaaiend".

Hij schreef onder meer op zijn webpagina dat de partij van Geert Wilders "door chaos en verwoesting te scheppen kwade doelen wil bereiken" en riep op een proteststem uit te brengen om een Nederland te bewerkstelligen "waar het fijn is om samen met andere culturen te wonen en te werken".

Liesbeth Spies, lijsttrekker voor het CDA Zuid-Holland, stelde zaterdagochtend dat de oproep van Vural haar "verdriet" deed.

Vural, Spies en provinciaal fractievoorzitter Hans Demoed waren zaterdagavond niet voor commentaar bereikbaar.


Of registreer je om te kunnen reageren.