Home

Nieuws

WOZ-waarde vaak onjuist

Doetinchem - Vaak klopt de WOZ-waarde van agrarische gebouwen niet met de werkelijke waarde in het economische verkeer. Boeren betalen daardoor jaarlijks duizenden euro’s te veel aan belasting.

Volgens deskundigen klopt die WOZ-waarde vaak niet. Er wordt volgens hen onvoldoende rekening gehouden met waardedrukkende factoren, zoals ligging bedrijf.
Ook LTO Nederland vindt dat de waardering van agrarische gebouwen in het kader van de WOZ niet op de juiste manier plaatsvindt en wil een aanpassing van de berekeningsmethode. Ton Hokken, LTO-teammanager fiscaal beleid: "Wij krijgen signalen dat gemeenten onvoldoende rekening houden met regionale factoren. We hebben het idee dat de WOZ-waarde daardoor te hoog uitkomt."

LTO sloot afgelopen december een convenant met de Belastingdienst. De problematiek rond de WOZ in de landbouw is één van de speerpunten. Dit jaar moet er een nieuw, eenvoudiger systeem komen voor de berekening van WOZ-waarde voor agrarische gebouwen, aldus de standsorganisatie.
De WOZ-waarde wordt steeds meer gebruikt voor belastingheffingen.

Meer hierover deze week in Boerderij.

Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.