Home

Nieuws 236 x bekeken

WNF ziet Duitsland veranderen in 'maiswoestijn'

Berlijn – Het Wereld Natuur Fonds (WNF) bekritiseert het Duitse subsidiebeleid voor biogas omdat dit volgens de organisatie heeft geleid tot een explosieve groei van het maisareaal.

”Duitsland wordt steeds meer een maiswoestijn”, meent het fonds, dat vaststelt dat de bedoelde teelt in de periode 2005-2010 is uitgebreid van 70.000 hectare naar 600.000 hectare.

Oorzaak is volgens WNF de wet op de vernieuwbare energie die voorziet in compensatie van de meerkosten van de productie van elektriciteit uit biogas. Dat zou de maistelers rond de 3.000 euro per hectare opleveren ofwel het tienvoudige van wat telers per hectare aan Europese subsidies kunnen krijgen, aldus het WNF in een eigen studie. Hierin wordt er ook op gewezen dat een en ander heeft geresulteerd in een run op de pachtgronden met als gevolg daarvan sterk gestegen pachtprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.