Home

Nieuws 198 x bekeken

Vraag naar biologische kant-en-klaarmaaltijden groeit

Gorinchem – De vraag naar biologische kant-en-klaarmaaltijden is in een jaar tijd verdubbeld. Dat stelt de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

De stijging is opmerkelijk, want biologische producten zijn vaak duurder en de consument hield in het algemeen de hand op de knip.

De consumentenbelangstelling voor biologisch is begonnen bij verse basisproducten als groenten, fruit, melk en yoghurt. Het assortiment nam in 2010 echter een vlucht, aldus de Task Force. Er verschenen fruit- en drinkyoghurts in meerdere smaken, rundercarpaccio, poffertjes, pannenkoeken en biologische kroketten en kaassoufflés.

Marktleider Biocuisine uit Haaksbergen zegt dat de vraag naar stamppotten sterk toeneemt. Het product is in september 2010 geïntroduceerd en nu bedraagt de vraag 3.000 kilo per week. De maaltijden worden geleverd aan onder andere Udea, Estafette, Zaaister en Bio+.

De Task Force is de uitvoeringsorganisatie van het Biologisch Convenant. Volgens het convenant proberen marktpartijen, de overheid en maatschappelijke organisaties de omzet aan biologische producten jaarlijks met 10 procent te doen groeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.