Home

Nieuws 309 x bekeken 1 reactie

Vion voelt zich geschoffeerd door FNV

Son/Deventer – De beschuldiging dat Vion Enschede discrimineert, onderbetaalt en zich niet aan collectieve afspraken houdt, is onwaar en schofferend.

Dit zegt een woordvoerder van vleesconcern Vion in reactie op een persbericht van FNV Bondgenoten. Bestuurder Wilma Daams van deze bond stelt dat ze van leden bij Vion Enschede heeft gehoord dat de locatiedirecteur van het bedrijf vorige week in de kantine heeft meegedeeld dat hij voortaan ”alleen nog met buitenlanders wil werken”. De woordvoerder van Vion stelt dat deze bewering onzin is en pertinent onwaar. Feit is dat het merendeel van de productiemedewerkers geen Nederlands paspoort heeft, maar dat heeft niets te maken met een bepaalde voorkeur van Vion, stelt hij. Het is vooral een zaak van beschikbaarheid. Als er Nederlandse productiemedewerkers zijn, kunnen die ook bij Vion werken.

Vion Enschede heeft momenteel ongeveer tweehonderd mensen in dienst, waarvan veertig vast en de rest op inleenbasis. Deze inleenkrachten worden ingehuurd via een vast inleenbureau. Dat is binnenkort wel een ander bedrijf, omdat het oude per 1 maart de samenwerking heeft opgezegd.
Dat heeft echter ook niets te maken met scheve toestanden, zoals FNV Bondgenoten suggereert, stelt Vion. Het oude bureau is volledig gecertificeerd en het nieuwe is dat ook, wordt gesteld. Voor het overige houdt Vion zich in Enschede ook aan collectieve afspraken en andere geldende regels in de vleessector, stelt Vion. FNV Bondgenoten ontkent dat. ”Vion Enschede is asociaal bezig en let alleen nog maar op kosten,” stelt de bond.

Vion weerspreekt dat. ”We moeten natuurlijk opereren in een omgeving met een scherpe concurrentie, maar we willen ook een goede werkgever zijn en respecteren geldende afspraken,” zegt de woordvoerder van het bedrijf.

Vion slacht niet in Enschede, maar beent wel volop uit. Een van de belangrijkste producten is het Weylander rundvlees, een merk dat door het voormalige Weyl is opgezet.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zwijntie

    ik heb gisteren een uitgebreide reactie gestuurd wordt dit niet geplaatst?

Of registreer je om te kunnen reageren.