Home

Nieuws 209 x bekeken

Veva: Probleem met Colruyt-varkens nagenoeg opgelost

Gent – Het probleem met de tekort schietende uitbetaling van Colruyt-programmavarkens is zo goed als opgelost. Dat zegt Marianne Vandenberghe van de Veva.

Supermarktketen Colruyt had tijdens de acute prijscrisis in januari naar buiten gebracht dat varkenshouders die dieren leverden voor het Colruyt-programma tijdelijk (tot 11 februari) 5 euro extra voor hun dieren zouden ontvangen. Daarvan werd 4 euro door Colruyt zelf betaald en moest via de vleesbedrijven bij de boeren terecht komen. Eén euro kwam van de veevoerindustrie via de voerprijs. Voor varkens uit het programma die niet door Colruyt werden gekocht, zouden slachterijen en vleesbedrijven zelf toch 4 euro extra betalen.

De Veva trok vorige week aan de bel omdat varkenshouders slechts 2 euro tot € 2,25 uitgekeerd hadden gekregen. Volgens Vandenberghe is gebleken dat de fout ligt bij vleesbedrijf Declercq in Oudenaerde. Het bedrijf had de uitgekeerde 4 euro per varken van Colruijt omgeslagen over alle programmavarkens, dus ook de Colruyt-waardige dieren die uiteindelijk niet door Colruyt zijn gekocht. Op die manier bleef slechts een vergoeding over van 2 euro tot € 2,25. Volgens Vandenberghe heeft Declercq toegezegd de fout te herstellen.

Bij Declercq was geen reactie verkrijgbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.