Home

Nieuws

Vertrouwen consumenten en producenten gegroeid

Brussel - Het vertrouwen in de economie van producenten en consumenten in de eurozone is in februari toegenomen na een vlakke ontwikkeling in januari. Dat blijkt uit donderdag gepresenteerde cijfers van de Europese Commissie (EC).

De zogeheten Economic Sentiment Indicator, die het vertrouwen van beide groepen weergeeft, steeg met 1 punt tot 107,8 punten. Daarmee is het vertrouwen hoger dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een indexstand van 106,8 punten.

Volgens de EC is de stijging vooral te danken aan een gunstiger beeld van de dienstensector. Ook het optimisme over de industrie en de bouwsector nam toe. Het consumentenvertrouwen in de eigen financiële situatie en de vooruitzichten voor de economie steeg met 1,2 punten naar min 10.

Of registreer je om te kunnen reageren.