Home

Nieuws 359 x bekeken

’Verschil antibioticagebruik tussen voerleveranciers’

Wageningen – Er is verschil tussen het gebruik van antibiotica bij pluimvee op basis van voerleveranciers. Dat zegt Hugo Bens, voorzitter van de ZLTO-vakgroep pluimveehouderij op een bijeenkomst over ’Zicht op Gezonde dieren.’

Hij baseert zich op informatie van dierenartsen. ”Het wordt liever niet gezegd, maar dierenartsen merken verschillen tussen voerleveranciers”, aldus Bens.
Voorzitter Rens Dobbenburg van dierenartsenorganisatie AUV zegt dat er wel eens verschillen zijn in resultaten van partijen voer, maar niet zozeer voerleverancier-specifiek. ”Er zijn in Nederland geen knoeiers onder de voerleveranciers. We zien wel eens dat kippen het slechter doen door het voer, maar dat is daarna weer opgelost. Nette bedrijven melden het zelfs aan ons als ze dat merken”, aldus Dobbenburg.
Henk Flipsen, directeur van Nevedi ontkent het signaal uit de pluimveesector niet. ”Er zijn verschillen tussen voer en verschillen tussen bedrijven. Er zijn heel veel factoren die een rol kunnen spelen. Daarom is het van belang dat we alles goed in beeld krijgen om het te onderzoeken.” Flipsen doelt op de verplichte registratie van antibioticagebruik via Vetcis en IKB-systemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.