Home

Nieuws

Versaanvoer Jumbo stokt door technische problemen

Veghel – Technische problemen hebben vandaag gezorgd voor veel oponthoud in de verstoevoer vanuit het nationaal distributiecentrum van Jumbo en Super de Boer in Veghel.

Jumbo kampte afgelopen week regelmatig met storingen in het logistieke systeem. Dat heeft volgens de supermarkt te maken met de afstemming van de verschillende transportsystemen binnen de verscombinatie Bijeen. Die operatie is afgelopen week in gang gezet. Daardoor is de levering van langzaamlopende versproducten, waaronder bewerkte aardappelen en kant-en-klaarmaaltijden, in de problemen gekomen.

Volgens bronnen heeft de distributie vandaag lange tijd stilgelegen. De aanvoer zou inmiddels weer mondjesmaat op gang gekomen zijn. Filialen van Super de Boer kunnen volgens afspraak beleverd worden, maar Jumbo-filialen moeten rekenen op een vertraging in de aanvoer. Of de logistieke storing voor lege schappen gaat zorgen, is nog niet bekend.

Het distributiecentrum in Veghel heeft een totaaloppervlakte van 40.000 vierkante meter en is daarmee een van de belangrijkste toevoerpunten voor Jumbo en Super de Boer. Vanuit Veghel worden, via de regionale distributiecentra, ruim 120 supermarkten beleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.