Home

Nieuws 540 x bekeken

Vergoeding voor boer die werkt aan waterkwaliteit

Den Haag – De Vereniging van waterbedrijven Vewin en de Unie van Waterschappen (UVW) pleiten voor samenwerking tussen de landbouw en de watersector om de wederzijdse belangen te versterken.

Ze zeggen dit in de aanloop naar een nieuw Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB). ”Publieke diensten moeten een belangrijk element vormen van agrarische betalingen in het nieuwe Europese landbouwbeleid”, aldus de organisaties.

Vewin en UVW willen een snellere overgang naar duurzame landbouwsystemen die een concurrerende voedselproductie kunnen combineren met een kleinere impact op het milieu en efficiënt gebruik van grondstoffen zoals water. De landbouwsubsidies kunnen hier een grote rol bij spelen.

Vewin en de UVW benadrukken dat er een sterke relatie is tussen landbouwactiviteiten en de watersector. ”Voldoende water en een goede kwaliteit van water is van van essentieel belang voor beide sectoren. Daarom is het van belang dat er in het nieuwe Europese landbouwbeleid meer aandacht komt voor water, vinden de organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.