Home

Nieuws 175 x bekeken

Verbond van Verzekeraars praat mee over brandveiliger stallen

Den Haag – Het Verbond van Verzekeraars gaat in gesprek met LTO, de Dierenbescherming en het ministerie van ELI om mee te denken over brandveiliger stallen. Dat heeft de koepel van verzekeraars bekend gemaakt.

De verzekeraars vinden dat hun belangen om branden zoveel mogelijk te voorkomen gelijk oplopen met die van partijen als de Dierenbescherming. De verzekeraars redeneren dan vooral uit het oogpunt van schadepreventie, de Dierenbescherming uit het oogpunt van dierenwelzijn.

Het Verbond wijst er nadrukkelijk op dat het uit oogpunt van mededinging niet mogelijk is dat verzekeraars onderlinge afspraken maken over acceptatie-criteria. De afzonderlijke verzekeraars moeten daarin zelf hun beleid vaststellen.

Verder wijst het verbond er op dat de prioriteit bij de preventie van branden moet liggen. Het verbond noemt maatregelen als een periodieke controle van de elektrische installatie en zorgvuldig werken bij las- en slijpwerkzaamheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.