Home

Nieuws

Veiling Rhein-Maas boekt dagomzetrecord

Herongen – Veiling Rhein-Maas heeft in de week voor Valentijn een dagomzetrecord geboekt. Ruim 1,5 miljoen euro omzet in bloemen en planten werd woensdag gerealiseerd.Het is voor het eerst sinds de start van de nieuwe veiling op 29 november 2010 dat voor een dergelijk omzetbedrag op één en dezelfde dag verkocht werd. Ook is die dag een record aantal karren aan de klok verwerkt.

Bij de bloemenveiling in Herongen is de week voor Valentijnsdag erg belangrijk. Naast rozen en tulpen, zijn in Herongen ook typische voorjaarsbloemen zoals ranonkels en anemonen zeer in trek. Op de veiling worden ze verkocht in een monobos, maar de meeste bloemen worden verwerkt in een gemengd boeket.

Voor Duitse en Nederlandse consumenten blijft bij de bloemist een gemengd boeket favoriet. De traditionele Valentijnskleuren zijn rood en rose, maar ook andere pasteltinten doen het goed deze week. In het plantenassortiment staan in Herongen vooral de potplanten, plantenschalen en bol-op-pot volop in de belangstelling. Bij de plantenschalen worden ook veel typische Valentijnsarrangementen, met bijvoorbeeld hartjes, verkocht.

Valentijn wordt gevierd in heel West-Europa, maar vooral Duitsers, Fransen en Britten drukken hun gevoelens voor liefde, vriendschap of waardering met een bloemetje uit. Veiling Rhein-Maas is ontstaan uit een joint venture tussen bloemenveiling FloraHolland uit Nederland en Landgard uit Duitsland. In de nieuwe combinatie gingen de veillocaties Herongen, Lüllingen en Venlo op.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.