Home

Nieuws

Veel nieuwe tulpen in keuringszaal

Lisse – In de keuringszaal bij de CNB in Lisse worden ook deze week weer erg veel nieuw(re) tulpen geshowd.

Het aantal ingebrachte cultivars is groot voor zowel voor de bloemenkeuring als de CNB Podiumkeuring. Dit doet de organisatie goed, want veel kwekers hebben hun producten vastgehouden om deel te nemen aan tentoonstellingen, zoals het Holland Flowers Festival dat morgen de deuren opent.

C.G. van den Berg toont de Tulipa ‘Devenish’. Deze tulp is mooi van stand en donkerrood met een ferme gele rand.

Andere getoonde tulpen zijn onder andere de rode T. ‘Greetje Smit’ en de lichtrode T. ‘Jochem’ van John Boots, de goudgele T. ‘Orca’ van W.B. Reus en de witte T. ‘Playgirl’ met een heel fijn rood randje die wordt geshowd door A. Smit.

Daarnaast worden er nog tientallen andere cultivars getoond zoals de witte lelie ‘Richmond’ van Vletter en Den Haan, de grote, roze Lilium ‘Moselle’ van dezelfde inzender en de rode L. ‘Original Love’ van de Kwekersvereniging The Originals en de witte L. ‘Motown’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.