Home

Nieuws

VGB: standaardiseer digitale informatiestromen tuinbouw

Boskoop – Nederland moet standaardisering van digitale informatiestromen ter hand nemen. Dat zegt voorzitter Herman de Boon van de brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten, de VGB.

”De digitale standaardisering van de tuinbouwketen staat nog in de kinderschoenen,” aldus De Boon, die denkt dat Nederland met topsystemen internationaal terrein kan winnen.

Wat betreft de sierteeltketen specifiek is deze volgens De Boon nog sterk georiënteerd op de afzet via de veilingklok. Het informatieverkeer van kweker naar handel is op de veiling bijna voor 100 procent gedigitaliseerd, aldus De Boon. De informatiestroom naar de internationale afzetketens is echter nog nauwelijks digitaal, laat staan gestandaardiseerd, aldus De Boon.

Of registreer je om te kunnen reageren.