Home

Nieuws 236 x bekeken

VGB: geen verzet tijdelijke benoeming Huges topteam

Aalsmeer – De organisatie voor bloemenhandelaren VGB stemt in met de beslissing van het ministerie van ELI om FloraHollandtopman Timo Huges te benoemen als trekker van het Topteam Tuinbouw.

Het moet wel een tijdelijke benoeming zijn, stelt VGB-voorzitter Herman de Boon.
Het ministerie heeft nog altijd geen officiële benoeming bekend gemaakt, maar bevestigt dat Huges die rol krijgt toebedeeld. De Boon hoopt dat onafhankelijk tuinbouwlobbyist Loek Hermans het team uiteindelijk zal leiden. Hij werd vorige maand gepresenteerd als voorzitter van de nieuwe lobby-organisatie Greenport Holland. ”In het rapport Nijkamp over de Nederlandse tuinbouw staat dat de tuinbouw één gezicht moet hebben. We hopen dat Greenport Holland-voorzitter Loek Hermans op een geschikt moment de rol van Timo Huges kan overnemen.”
Huges leidt het topteam dat innovatiebeleid voor de tuinbouw moet ontwikkelen. Als die opdracht vijf maanden in beslag neemt, is het logisch dat Huges de opdracht afmaakt, stelt De Boon.
Hij weerspreekt dat de VGB principieel tegen de benoeming van Huges is. Eerder maakte VGB in een persbericht bekend dat geen draagvlak bestaat bij VGB-leden voor een benoeming van iemand uit één van de schakels van de keten. Als zogenaamde kwartiermaker voor Hermans is Huges zeker geschikt, denkt De Boon.

Of registreer je om te kunnen reageren.