Home

Nieuws 226 x bekeken

VGB bezorgd over onzekerheid voortbestaan productschappen

Aalsmeer – Product- en bedrijfsschappen moeten blijven bestaan, mits efficiënt ingericht en breed gedragen door ondernemers. Dat schrijft de brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten VGB.

De organisatie maakt zich zorgen over de politieke discussie: alleen de sector zelf zou erover moeten kunnen beslissen. Voorzitter Herman de Boon: ”Er zijn nu eenmaal gemeenschappelijke belangen en vraagstukken, die de individuele bedrijven overstijgen en alleen collectief kunnen worden aangepakt.”

De Boon denkt dat de product- en bedrijfschappen met name nut hebben voor sectoren met een hoog MKB-gehalte. De VGB is wel voor periodiek draagvlakonderzoek onder heffingbetalers. De VGB vertegenwoordigt naar eigen zeggen 65 procent van de handel in bloemen en planten.

Of registreer je om te kunnen reageren.