Home

Nieuws

Tulpenprijzen stijgen door

Naaldwijk - Vooafgaande aan de inkopen voor Valentijnsdag steeg de aanvoer van tulpen bij de bloemenveilingen flink door. Alleen al bij de vestigingen van FloraHolland werd vorige week 8 procent meer tulpen aangevoerd tot totaal 91 miljoen stelen. Dat is fors, maar desondanks steeg de gemiddelde prijs naar ruim 15 cent per steel.

De prijzen liggen 1,1 cent hoger dan vorig seizoen. Gunstig is dat de prijzen relatief toenemen, hetgeen er op duidt dat voor kwaliteit wordt gekozen. Ook positief is dat de retail ook na Valentijn lekker doorgaat met promotie-activiteiten.

Ook met betrekking tot het veilen van lelies zijn er goede berichten. De aanvoer nam ten opzichte van een week eerder toe met 7 procent en de prijzen lagen nu een stuiver beter. Met € 0,654 voor een kleine 5 miljoen lelies een goede ontwikkeling.

De snijhyacinten-aanvoer nam met 3 procent toe tot 2,5 miljoen stuks. De gemiddelde prijs steeg met 3 centen naar € 0,27 gemiddeld. Dat is vrijwel dezelfde prijs als vorig seizoen bij 10 procent minder aanbod.

De ontwikkelingen bij de narcissen waren niet zo positief. Bij eenzelfde aanbod van 2,7 miljoen stuks als een week eerder daalde de prijs met een cent naar € 0,11. Dat is ruim een cent lager dan vorig jaar bij dezelfde aanvoer.Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.