Home

Nieuws

Tulpenprijzen houden stand

Doetinchem – In de week na Valentijn gingen de prijzen van tulpen op de bloemenveilingen gemiddeld genomen ruim een cent omlaag, maar desalniettemin houden ze op een redelijk niveau stand.

Vorige week bedroeg de aanvoer tulpen 96 miljoen stuks, die gemiddeld € 0,14 opbrachten. Ten opzichte van vorig jaar een toename van 11 procent, maar gemiddeld bijna anderhalve cent hoger in prijs. In Rijnsburg werden ruim 25 miljoen stuks aangevoerd.

De tulpen in het retailsegment gingen tussen € 0,13 en € 0,14. Rood was met € 0,12 wat goedkoper dan de rest van het sortiment. Zware tulpen werden nog niet genoeg gewaardeerd en brachten vaak maar een paar cent meer op dan het retailsegment.

Tulipa ’Strong Gold’ en T. ’Antarctica’ werden aan het einde van de week beter op de klok gewaardeerd, mits ze aan de rauwe kant waren. Parkiettulpen werden goedkoper en werden soms voor € 0,16 of minder verkocht.
Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.