Home

Nieuws 267 x bekeken

Tuinbouw oneens over benoeming boegbeeld

Aalsmeer - De vereniging voor bloemenhandelaren VGB wil niet dat FloraHollandtopman Timo Huges het Topteam Tuinbouw gaat leiden.

Dat topteam moet nieuw overheidsbeleid uitwerken en de VGB vindt niet dat bestuurders uit één van de tuinbouwschakels benoemd moet worden. In plaats van Huges moet Loek Hermans het team leiden, stelt VGB-voorzitter Herman de Boon. "Bestuurders uit een ketenschakel kunnen schijn oproepen primair een eenzijdig belang binnen de sector te vertegenwoordigen."

Volgens De Boon is Huges in de aanloop naar de benoeming door het kabinet als kwartiermaker benoemd. Ook andere bronnen melden dat Huges al is benoemd als boegbeeld. Volgens de nieuwe lobby-organisatie Greenport Holland zal de nieuwe voorzitter Loek Hermans zeker niet in beeld zijn als leider van een topteam tuinbouw. "Het moet een topman of oud-topman zijn van een tuinbouwonderneming", stelt een woordvoerder.

Het ministerie van ELI erkent dat het iemand uit de sector moet zijn die de sporen heeft verdiend. Hermans heeft geen verleden in de tuinbouw. Volgens Willem Baljeu, directeur van FrugiVenta en betrokken bij de zoektocht naar boegbeelden voor de tuinbouw, is het jammer dat de tuinbouw de eenheid niet weet te behouden. "Het lijkt ons een goede keus." Huges is ook waarnemer voor Hermans in Greenport Holland, stelt Baljeu.

ELI verwacht het boegbeeld deze week bekend te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.