Home

Nieuws 203 x bekeken

Toch rekening voor Moerdijkbrand

Moerdijk - Boeren en tuinders in de omgeving van het afgebrande bedrijf Chemie Pack in Moerdijk lijken te gaan opdraaien voor een deel van de opruimkosten.

Dat is de conclusie die het waterschap Brabantse Delta trekt, nu is gebleken dat het bedrijf Chemie Pack niet wil bijdragen aan de kosten van het opruimen van het vervuilde water.

Dijkgraaf Joseph Vos schat dat de kosten voor grondeigenaren wel kunnen oplopen tot 800 euro. Vos acht het onaanvaardbaar dat de kosten van het opruimen van het verontreinigde water op de burgers moet worden verhaald.

De totale kosten van het opruimen van het vervuilde water door het waterschap worden begroot op 11 tot 16 miljoen euro. LTO Nederland heeft al aangegeven dat  waterschapslasten voor boeren en tuinders niet omhoog mogen als gevolg van deze brand.

Het bedrijf Chemie Pack heeft tot drie maal toe geweigerd in opdracht van het waterschap het vervuilde bluswater te laten verwerken. De opruimwerkzaamheden zijn nu door het waterschap gedaan. De kosten worden verhaald op het afgebrande bedrijf. De schoonmaakwerkzaamheden van het waterschap zijn inmiddels afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.