Home

Nieuws

The Greenery twijfelt over nieuw plukkeurmerk

Barendrecht – The Greenery weet nog niet of het zal deelnemen aan het plukkeurmerk voor champignons. Volgens een woordvoerder onderschrijft de afzetorganisatie de doelstelling van het nieuwe keurmerk dat bij invoering wordt toegepast door Limax, Banken Champignons, Lutèce en PrimeChamp.

Of The Greenery ook daadwerkelijk het keurmerk overneemt, is nog de vraag en hangt af van de verdere invulling van het keurmerk en de vraag van afnemers.

Een handelspartij verplicht zich bij deelname aan het keurmerk om alleen nog maar gecertificeerd product af te nemen. In dat geval zullen alle telers die leveren aan het handelshuis The Greenery een plukkeurmerk moeten nemen.

Volgens de woordvoerder is bij de Greeneryleden nu alles goed geregeld, getuige de lijst certificaten die nodig zijn als GlobalGap en Haccp. The Greenery verwerkt wekelijks op de locatie Zaltbommel circa 900 ton champignons.

Ook Britse winkelketens stellen extra eisen, bijvoorbeeld over arbeidsomstandigheden van werknemers op Greenerybedrijven. ”Bij ons worden alle medewerkers goed behandeld. We claimen al jarenlang dat bedrijven zich aan de wet houden”, aldus de woordvoerder van The Greenery.

De afzetorganisatie vindt dat de overheid als eerste aan zet is om misstanden in de sector aan te pakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.