Home

Nieuws

Terreurgroep claimt brandaanslag op Rabobank

Utrecht - Een groep die zich Conspiracy Cells of Fire noemt claimt drie brandaanslagen en een aanval op de website van de Rabobank. De actiegroep heeft mogelijk internationale connecties.

Bij de Rabobank zelf zijn de aanslagen niet geclaimd. Van de branden van oktober en afgelopen weekeinde is vastgesteld, dat het ging om brandstichting. Bij de eerste brand in juni is dat nooit vastgesteld.

De Rabobank heeft zowel van de brandstichting als de cyberaanval aangifte gedaan bij de politie. De Rabobank zegt dat het maar de vraag is of de claim serieus moet worden genomen, omdat iedereen achteraf in een internetverklaring een aanslag kan claimen.

De claims zijn gedaan op de website Indymedia NL. De actiegroep zegt verantwoordelijk te zijn voor de brandstichtingen in juni en oktober vorig jaar en het afgelopen weekeinde.

De actiegroep zegt dat Rabobank investeert in de wapenindustrie, die onder meer wapens levert in Libië, Egypte, Israël, Algerije en andere landen. De actiegroep kondigt nieuwe aanslagen aan op andere Nederlandse internationals.

De naam van de actiegroep verwijst naar de Griekse terreurgroep Conspiracy Cells of Fire, die de verantwoordelijkheid opeiste voor het versturen van bompakketten naar verschillende Europese ambassades eind vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.