Home

Nieuws

Supermarkten verrast over plannen voor keurmerk

Doetinchem – Nederlandse supermarktketens zijn niet op de hoogte van plannen van groenteteelt en -handel voor een keurmerk voor eerlijk plukken: Fair Produce NL.

De winkelketens zijn niet betrokken bij de plannen, blijkt uit een rondgang. ”Wij hebben net pas vernomen dat dit nieuwe keurmerk geïntroduceerd wordt. We weten daarom nog niet of en hoe wij dit keurmerk op onze producten gaan toepassen. Dat gaan we de komende tijd onderzoeken”, laat Albert Heijn weten.

Dat is opmerkelijk, omdat de inhoud van het keurmerk afgeleid zijn van voorwaarden die Albert Heijn in juli oplegde aan vaste telers. In een brief aan telers stelde Albert Heijn dat telers de leveringsrelatie op het spel zetten als ze Polenconstructies toepassen of anderzins dubieuze constructies toepassen of zich niet houden aan regels voor huisvesting.

Ook Jumbo en Plus laten weten niet op de hoogte te zijn van de inhoud van de plannen van de sector en daardoor niet weten of ze het keurmerk op de verpakking willen voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.