Home

Nieuws

Suikerhandelsbedrijven klagen over speculatie

Londen – Grote wereldwijd opererende suikerhandelsbedrijven willen dat speculatie aan banden wordt gelegd. In een brief aan de ICE-beurs in New York spreekt de World Sugar Committee, waarin de concerns verenigd zijn, van ”parasitair gedrag”. De bedrijven hebben blijkens de brief steeds minder zin handel te drijven op de termijnmarkt.

De brief is door The Financial Times bekendgemaakt en staat gedateerd op 31 januari. De voorzitter van het comité Sean Diffley stelt dat de scherpe bewegingen op de markt de de ”echte suikergemeenschap” pijn doet. Het comité wijst op de toename van geautomatiseerde handel.
De handel gaat hierdoor sneller en doordat vooraf aannames worden ingevoerd, verliest de handel het contact met de daadwerkelijke vraag en aanbod. Het comité pleit bij de ICE voor het verkorten van de openingstijden van de markt en het inzetten van een computersysteem dat snelle bewegingen registreert.
Suiker Unie was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.