Home

Nieuws 173 x bekeken

Storm blaast manifestatie Tegenwind zaal in

Urk - Circa 400 mensen hebben zaterdagmiddag op Urk geprotesteerd tegen de komst van het grootste windmolenpark van Nederland op de dijken en voor de kust van de Noordoostpolder. De manifestatie Tegenwind, die werd georganiseerd door actiegroep Urk Briest, zou aanvankelijk op de dijk bij Urk worden gehouden, maar werd vanwege de harde wind verplaatst naar een zalencentrum.

Met de manifestatie wilde Urk Briest duidelijk maken dat er voor een groot windpark vlak voor de deur van Urk geen maatschappelijk draagvlak is.

Burgemeester Jaap Kroon trad op als dirigent van het antiwindmolenkoor dat drie protestliederen ten gehore bracht. Vertegenwoordigers van diverse lokale organisaties, waaronder politieke partijen en actiegroepen, ondertekenden daarna een manifest. Daarin wordt de Haagse politiek opgeroepen de plannen voor het windpark te herzien en een alternatief plan met een breed draagvlak te ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.