Home

Nieuws 212 x bekeken

Stevige hyacinten zijn zeer welkom

Het aanbod hyacinten is deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse mondjesmaat, maar de cultivars die zijn ingebracht zijn van zeer goede kwaliteit. Zoals de inzending van VOF Th. A. Pennings die onder andere de blauwe Hyacinthus ‘Blue Trophy’ op de keuringstafel zette.

Perfect de bloemvorm, mooi geplaatste nagels en een stevig geheel dat wordt onderstreept als je zachtjes in de bloem knijpt. Dat voelt goed! Veel en dicht opeen gepakt zijn de nagels van de roze Hyacinthus ‘Prince of Holland’. Ook erg goed van kwaliteit. Cees Breed showt deze week een heel scala aan Galanthus, ofwel sneeuwklokjes. Daaronder de mees toegepaste Galanthus elwesii ‘Comet’ en de kleinere Galanthus plicatus ‘Colossos’. Breed toont tevens een mooi exemplaar van de kleine Narcissus ‘Snook’. Deuitkomst van een kruising van Narcissus nevadensis x Narcissus cyclamineus. En hel geel van kleur tenslotte de kleine bloemen van Eranthis hyemalis. De winterakoniet die in Nederland veel voorkomt als stinsenplant. Stinsenplanten zijn planten die voornamelijk als sierplant rond de tweede helft van de 19e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen en herenboerderijen werden gebruikt. Vele soorten hebben hun natuurlijke verspreidingsgebied in andere landen en gebieden, maar zijn hier na aanplant verwilderd en hebben stand gehouden tot de dag van vandaag.
Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.