Home

Nieuws 403 x bekeken

Stevige hyacinten zijn gewild

Lisse - Het sortiment hyacinten is redelijk breed en omvat ook een aantal goede kleuren. Ruimte voor nieuw bloed is er evenwel ook en de combinatie Prins en Topper laat deze week in de keuringszaal bij CNB zien wat men aan de markt wil toevoegen.

Van Hyacinthus ‘White Ideal’ wordt inmiddels 0,03 hectare geteeld. Een korte, spierwitte hyacint die het in de markt moet opnemen tegen grotere broeders zoals H ‘White Pearl’ waarvan bijna 120 hectare in cultuur is.

Volstrekt nieuw is de blauwe Hyacinthus onder nummer 9006. Mooi donker van kleur en forse nagels. Het Hobaho Hyacinten Team toont deze week een grote schaal vol met hyacinten uit de P-Lijn. Prachtig is de stand van alle cultivars zoals H. ‘Pink Pearl’, H. ‘White Pearl’, H. Purple Sensation’ en H. ‘Blue Pearl’.

Cees Breed showt deze week onder andere een enorm sortiment Galanthus (Sneeuwklokjes). Breed toont zo’n 20 soorten en cultivars, waaronder de kleine Galanthus ‘Wonston Doublé’ en als tegenhanger de flink grotere G. viridapicis en de nog forsere G. elwesii ‘Comet’. Fraai is de bloeiwijze van Leucojum vernum (lenteklokje) die Breed sr. toont. Een soort die nogal zeldzaam is. En apart is de heel kleine Colchicum szovitzii van dezelfde inzender.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.