Home

Nieuws 218 x bekeken

Sterke Australische dollar bedreiging export

Canberra - De waarde van de Australische dollar is sterk gestegen tegenover onder andere de Amerikaanse dollar, de Chinese yuan en de euro, waardoor Australië als exporteur van agrarische grondstoffen aan concurrentiekracht verliest.

Dat schrijft Rabobank in een jaarlijkse vooruitblik. De Rabobank stelt dat de fundamenten die de Australische dollar omhoog hebben gestuwd nog altijd daar zijn, zoals een sterke binnenlandse economische groei en een structureel zwakke dollar. Pas eind 2011 zal de Australische dollar in waarde mogelijk wat afnemen.

Volgens Justin Sherrard van Rabobank Food & Agribusiness Research & Advisory kan de Australische landbouw alleen concurrerend blijven door de productiviteit te verhogen. Hoewel Australië in het verleden wel grote productiviteitsstappen heeft gezet, aldus Sherrard, is de productiviteit de laatste jaren juist gestagneerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.