Home

Nieuws 235 x bekeken

Staatsbosbeheer: bezuinigingen zijn heel fors

Driebergen - De bezuinigingen zijn heel fors, maar we worden niet zomaar opgeheven. Dat zegt Staatsbosbeheer in een reactie op uitingen van directeur Johan van den Gronden van het Wereld Natuur Fonds. In het radioprogramma Vroege Vogels zei Van den Gronden dat Staatsbosbeheer met de huidige bezuinigingsplannen wordt wegbezuinigd.Staatsbosbeheer krijgt volgend jaar volgens de huidige kabinetsplannen 20 miljoen euro minder rijksbijdrage. De natuurorganisatie heeft een jaarlijkse begroting van 146,5 miljoen euro, waarvan bijna 90 miljoen euro afkomstig is van het Rijk.

“De bezuinigingen zijn groot. We worden dubbel getroffen omdat er zowel wordt bezuinigd op natuur als op de overheid. We zijn als semi-overheid bij beide bezuinigingen betrokken”, aldus een woordvoerder. Staatsbosbeheer is nog in overleg met de staatssecretaris over het budget van volgend jaar.  De organisatie heeft inmiddels een vacaturestop ingesteld en er wordt gewerkt aan een efficiëntieslag bij de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.