Home

Nieuws 238 x bekeken

Spaanse boeren blijven strijden tegen Marokkaanse tomaten

Madrid - Boerenorganisaties in Spanje roepen de regering op de import van tomaten uit Marokko tegen te houden.

De Europese Commissie is van plan via een nieuw handelsverdrag met Marokko te sluiten, waardoor Marokko de komende vier jaar 100.000 ton meer tomaten mag uitvoeren naar de Europese Unie. Een meerderheid van het Europees Parlement is echter niet akkoord met de overeenkomst. De exportuitbreiding voor Marokko zou bovenop het bestaande quotum (233.000 ton) komen.

De Spaanse minister van landbouw en plattelandsontwikkeling, Rosa Aguilar, belooft de importstroom streng te controleren. Volgens de Spaanse telersorganisatie Hortyfruta is in 2010 6.000 ton Marokkaanse tomaten illegaal de EU binnengekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.