Home

Nieuws 236 x bekeken

Sortiment sneeuwklokjes blijkt veelzijdig

Lisse – Het aantal soorten en cultivars van Galanthus (sneeuwklokje) blijkt bijzonder breed en veelzijdig. Deze week wordt dat op de bloemenkeuring bij CNB in Lisse in beeld gebracht door diverse inzenders.

Zo bracht Gerard Oud enkele bijzondere cultivars naar de keuring. Uiteenlopend qua gewas en stempel op de bloem, maar ook met een zweem van geel op de buitenkant van de bloembodem. Zoals de fraaie Galanthus ‘Spindlestone Surprise’ die volop aandacht van de keuringsbezoekers kreeg.

Oud toont verder de galanthussen ‘Hill Poë‘, G.’Tippy Green’ en G. ‘Blonde Inge’. Galanthus krasnovii van dezelfde inzender valt vooral op door het blad, dat veel weg heeft van het blad van de Convallaria, ofwel het Lelietje der Dalen. W.P. Vieveen showt onder een korte variëteit van Galanthus elwesii die een forse bloem heeft en onder meer ook de forse G. ‘S. Arnott’, G. ‘Merlin’ en G. ‘Neil Fraser’.

Lelies zijn er ook in de keuringszaal. Gebr. Vletter en Den Haan showt oranje cultivars uit het nieuwere sortiment, waaronder de grootbloemige en fel oranje LA Lilium ‘Millburn’, met enorme knoppen, de iets lichter getinte L. ‘Lavendou’ en de oranje cultivar met gespikkeld bloemblad L.’Longwood’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.