Home

Nieuws

Somber versus zonnig op de Fruit Logistica

Berlijn - De Fruit Logistica in Berlijn is dit jaar met ruim 2400 exposanten weer groter dan vorige jaren. Ook de Nederlandse deelname is met 247 inzenders groter dan ooit. Toch ziet het beursmanagement ook bedreigingen voor de groenten- en fruitsector.

Ondanks de groei van de beurs sprak beursvoorman Jürgen Boruszewski vanmorgen sombere woorden. Bij de opening van de beurs vroeg hij aandacht voor de dalende groente- en fruitconsumptie in zijn thuisland. De Duitser eet gemiddeld slechts 82 gram groente en 108 gram fruit per dag, zo blijkt uit cijfers. Ook ziet Boruszewski in Duitsland nog steeds een discussie over voedselveiligheid gevoerd worden rond groente en fruit die met de realiteit, zoals die binnen de sector beleefd wordt, weinig van doen heeft.

De Nederlandse deelnemers aan de beurs zien de belangstelling voor hun product op de eerste beursdag echter zonnig in. “Vorig jaar beleefde Dutch Specials haar primeur op de Fruit Logistica. Nu staat de beurs in het teken van zaken doen”, zegt Johan Groenewegen van auberginebedrijf Greenbrothers. “We laten hier zien hoe het product er in de winkel uit kan zien. Maar we hebben ook al mensen van de foodservice en horeca in de stand gehad. Kennelijk valt ons product op als bijzonder tussen heel veel standaard producten.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.